Lindjet në Shqipëri po shënojnë rënie të madhe. Gjatë tre mujorit që lamë pas, kanë ardhur në jetë 6.859 fëmijë, shifër e cila është 20 përqind më pak se njëjta periudhë e viti të mëparshëm.

 

Maksim Gjoni, nëndrejtor mjekësor për akreditimin dhe cilësinë në Maternitetin “ Mbretëresha Geraldinë” thotë se numri i lindjeve  është reduktuar ne te gjithë vendin.

 

Sociologët japin rendisin një sërë arsyesh që ndikojnë në rënien e numrit të lindjeve.

 

Ndërkohë INSTAT bën të ditur se gjatë 9 mujorit të 2018-ës, numri i bebeve të lindura ishte 22 % më i ulët se e njëjta periudhë e 2017-ës, ose thënë ndryshe, Shqipërisë i munguan mbi 5200 fëmijë.