Uthulla e molles është një nga produktet më të mira për lëkurën. Aplikimi i saj në trajtimet e lëkurës po bëhet gjithnjë e më popullor, për shkak të rezultateve pozitive që i jep lëkurës, si dhe çmimit shumë të ulët të saj, krahasuar me produktet që japin efekte të ngjashme.

Përbërësit e uthullës së mollës kanë veti anti-fungale dhe antibakteriale, dhe kjo është arsyeja pse parandalojnë aknet dhe infeksionet e ndryshme të lëkurës.

Përbërësit:
1 lugë gjelle uthull molle
3 lugë ujë
Në mënyrë që të ketë më shumë efekt, këshillohet të përdoret uthull molle organike, pasi vetëm ky lloj përmban minerale, enzime dhe baktere që kanë ndikim pozitiv në lëkurë.

Metoda e përgatitjes:
Në një enë të vogël, hidhni një lugë gjelle uthull molle dhe 3 lugë ujë. Pastaj, lani fytyrën tuaj dhe në lëkurë të lagur, vendosni përzierjen në të gjithë fytyrën me ndihmën e një cope pambuku. Pas disa minutash lani fytyrën si zakonisht.