Ervin Demo mbase nuk do ta kishte menduar asnjëherë që postin e tij do ta zinte personi që u bë shkak për t’u larguar nga detyra e zv/ministrit të Arsimit.

Megjithatë kjo ndodhi.

Në mbledhjen e sotme të Këshillit të Ministrave, mjeku Taulant Muka, është emëruar zëvendësministër i Arsimit, Sportit dhe Rinisë.

Muka denoncoi plagjiaturën që Demo kishte bërë në një artikull titullin “Universitetet dhe transferimi i teknologjisë”, i botuar në vitin 2011.

Akuzat publike bënë që Demo të jepte dorëheqjen nga posti i zëvendësministrit më 19 tetor të këtij viti.