Janë pemë të pothuajse krejt stinëve, por konsumimi i dardhave gjatë dimrit ka veti të mëdha shëndetësore.

Dardhat mund t’i konsumojmë si lëngje, reçel e frut.

Ne do ju sjellim disa nga të mirat e dardhave si arsye për të ngrënë me shumë.

Dardhat janë shumë të shëndetshme.

Rregullojnë tretjen.

Kanë fibra dhe nxisin hormonet.

Mbrojnë zemrën tuaj, janë të pasura me flavonoide që mbajnë sheqerin në gjak të qëndrueshëm.

Ul kolesterolin e keq në gjak.

Forcojnë imunitetin, pasi përmbajnë vitaminë B dhe C.

Përmirësojnë shikimin.

Ndihmojnë në humbjen e peshës.