Tanimë punimi i thonjve në qendrat estetike është bërë diçka mëse e zakonshme në vendin tonë. Por edhe kur vjen puna në këtë pikë higjiena çalon dhe prej neglizhimit mund të kemi pasoja të rrezikshme shëndetësore.

Shije ju rendit më poshtë 8 pika të domosdoshme që estetistja duhet t’i respektojë, në të kundërt hiqni dorë.

Çanta me mjetet e punës duhet të hapet gjithnjë para syve tuaj.
Kështu do të jeni të sigurt që ato janë sterilizuar. Kjo është një garanci që mjetet e punës janë pastruar nga bakteret e mbetura nga klienti i parë dhe janë plotësisht të sigurta për tu përdorur.

Shkopinjtë e drurit dhe napat mund të përdoren vetëm një herë.
Ndonjëherë, sallonet që duan të kursejnë para, vendosin një peshqir të zakonshëm nën duart e një klienti, të cilat thjesht shkunden pas procedurës. Por në realitet, kjo është një shkelje e rregullave të sigurisë. Secila dorë duhet të përpunohet në një pecetë të veçantë.

Një manikyr i mirë nuk duhet të marrë më pak se një orë
Para se të bëni një manikyr, pyesni estetisten tuaj sa kohë do t’ju duhet për të kryer këtë procedurë. Nëse ju thonë se do të duhet rreth 30 minuta, ndoshta duhet të zgjidhni një sallon tjetër.

Një estetiste e mirë kurrë nuk i punon thonjtë me material të lirë
Keni parë oferta të tilla si thonj me xhel 500 lek? Mos u tundoni. Sigurisht që mbi thonjtë tuaj do të vendosen materiale të lira të cilat me kalimin e kohës do ta dëmtojnë shumë thoin.

Edhe estetistja edhe klienti duhet të ruhen nga ekspozimi ndaj kimikateve
Shumë materiale për modelimin e thonjve kanë një erë të fortë dhe të pakëndshme. Pluhuri akrilik mund të dëmtojë shëndetin tuaj. Kjo është arsyeja pse tavolina e punës duhet të pajiset me një sistem ventilimi. Maska e vendosur në fytyrë nga të dyja palët nuk duhet të mungojë.

Estetistja duhet të punojë vetëm mbi thonj të shëndetshëm
Estetistet që e vlerësojnë reputacionin e tyre nuk do të rrezikojnë kurrë të punojnë me duar të plagosura. Është më mirë të refuzosh shërbimet e një salloni ku askush nuk i kushton vëmendje gjendjes së duarve të klientelës së tyre. Edhe nëse mjetet sterilizohen siç duhet, ka një shans të lartë për t’u infektuar me ndonjë sëmundje të pakëndshme.

Një estetiste thonjsh duhet të duket e pastër dhe të mbajë një hapësirë ​​pune të organizuar
Reputacioni i sallonit është pjesërisht, një reflektim i rregullsisë së punonjësve të saj. Para se të fillojë të punojë me një klient të ri, një estetiste duhet të përpunojë hapësirën e punës dhe të hedhë dorezat e përdorura. Pas kësaj, ato duhet të lajnë duart me sapun antibakterial dhe të bëjnë të njëjtën gjë me klientin e tyre të ri. Dhe nuk është paranojë, por një barrierë efektive kundër sëmundjeve të ndryshme.

Nuk duhet të ketë grumbuj revistash të vjetra të ruajtura në sallon
Faqet e këtyre revistave kanë qenë në duart e shumë njerëzve, prandaj më mirë shmangini kur keni ndërmend të punoni thonjtë.

Sa prej këtyre rregullave respekton estetistja juaj?